Begeleid Wonen Groningen

Begeleid Wonen Groningen

Station Noord heeft een locatie in het centrum van Groningen voor begeleid wonen.

Wij hebben een locatie gericht op het trainen van jeugdigen om te werken aan verschillende vaardigheden, richting zelfstandig te wonen. Soms is er een observatie periode nodig of een tijdelijke uithuisplaatsing om thuis alles op de rit te krijgen.

Hier wonen 4 jeugdigen tussen de 15 en 18 jaar en wordt gefinancierd van uit de Jeugdwet.
In het huis heeft iedereen een eigen kamer en gedeelde w.c, douche en keuken. De begeleiding is 24/7 aanwezig om de jeugdigen te ondersteunen met hun dagelijkse hulpvragen. Deze hulpvragen verschillen natuurlijk per jeugdige, maar veelal zijn ze gericht op het leren zelfstandig te wonen. Elke jeugdige krijgt een coach die de voortgang met hem bespreekt en een klein team van pedagogisch hulpverleners die de jeugdige traint in de volgende vaardigheden: sociale vaardigheden, emotie regulatie, gezond koken, omgaan met geld, hygiëne, leefruimte schoonmaken en houden. Daarnaast kan er hulp geboden worden met  bijvoorbeeld: de administratie, of kunnen we ondersteuning bieden bij (het zoeken naar) school of werk. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor ieder zijn specifieke hulpvraag.

Op elke locatie werken wij in kleine en vaste teams, dit werkt volgens ons prettiger en voor de cliënt.

Deze woningen hebben één kleinschalige groep, met doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig wonen (met bijvoorbeeld ambulante begeleiding).

Begeleiding 24/7.

Wij werken met het drie fasen systeem. De eerste fase is gericht op het acclimatiseren in de nieuwe situatie. De tweede fase richt zich op het behalen van doelen en de laatste fase is de vertrekfase, dit richt zich op het realiseren van het vervolg traject. Gemiddeld duurt dit traject twee jaar.

Dus wil jij leren om op jezelf te wonen en lukt dit niet je alleen, dan is Station Noord voor jou de perfecte plek om je tocht naar zelfstandigheid te beginnen.

Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op om je op te geven.