Dramatherapie

Wat is dramatherapie?

Dramatherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Door middel van elementen uit het toneel/theater werken we aan jou problemen. Hierbij kun je denken aan rollenspel, improvisatie, verhalen maken, poppenspel en meer. Er kan gewerkt worden vanuit de fantasie maar ook vanuit situaties uit jouw eigen leven. Ervaren in het dramaspel is altijd in wisselwerking met de ervaringen uit het echte leven. Dramatherapie werkt voor bewustwording, helpt met het aanleren van nieuwe vaardigheden en biedt ruimte voor het experimenteren met handelingsalternatieven.

Voor wie is dramatherapie?

Dramatherapie is voor kinderen, jongeren en volwassenen met een psychische, sociale of emotionele hulpvraag. Dramatherapie kan je helpen om te gaan met sterke gevoelens, negatieve gedachten en het omgaan met anderen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura van der Weert. Ik kom oorspronkelijk uit Emmen en ik woon inmiddels een aantal jaar met plezier in Groningen. Ik heb hier een opleiding tot Artiest drama gevolgd. Vervolgens ben ik de opleiding dramatherapie gaan volgen, waar ik leerde hoe ik mijn passie voor toneelspelen kon inzetten in therapievorm. Door middel van het laten ervaren, probeer ik mensen te helpen groeien, te leren omgaan met problemen en/of gedragsverandering te realiseren. Ik zoek door middel van humor en interesse, aansluiting en zal altijd mijn best doen om een vertrouwensband te creƫren.

Voor meer informatie over dramatherapie mag men mij altijd mailen laura@stationnoord.eu of zie de site van de Nederlandse Vereniging Dramatherapie: https://dramatherapie.nl/dramatherapie/