Sociale vaardigheid en weerbaarheid

Station Noord biedt 2 programma’s voor het bevorderen van sociale vaardigheid en weerbaarheid voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar door middel van:

Rots en Water

Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voor jeugdhulpverlening.

Het Rots en Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma en anti-pest-programma met een meervoudige doelstelling: weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

Onze Rots en Water training duurt 12 weken á 1 uur en 15 minuten.

Zie ook www.rotsenwater.nl

Neem contact op

Busova

Busova is een sociale vaardigheidsprogramma dat Buitensport als middel gebruikt. Buitensportactiviteiten maken het voor jongeren mogelijk om grenzen te verkennen, met sociale vaardigheden te experimenteren en succeservaringen op te doen. Bij het sporten doen zich vaak dezelfde problemen en conflicten voor als in het dagelijks leven. Op het moment zelf, als jongeren geconfronteerd worden met de gevolgen van hun gedrag, zijn ze gemotiveerder om erover te praten en meer bereid om aansturing te accepteren. Dit Busova programma eindigt met een Ervarend Leren tocht in het buitenland.

Dit programma bestaat uit 8 wekelijkse trainingen van 1,5 uur en een Ervarend Leren tocht van 6 dagen.

Neem contact op