Begeleid Wonen Centrum Assen

Begeleid Wonen Centrum Assen

Station Noord heeft een locatie in het centrum van Assen, voor begeleid wonen.

Deze locatie is gericht op het trainen van jeugdigen (jongens en meisjes) die willen werken aan verschillende vaardigheden, richting zelfstandig te wonen. Soms is er een observatie periode nodig of een tijdelijke uithuisplaatsing, om thuis alles op de rit te krijgen.

Hier wonen 5 jeugdigen tussen de 12 en 18 jaar en het wordt gefinancierd vanuit de Jeugdwet.
In het huis heeft iedereen een eigen kamer en gedeelde w.c, douche en keuken. De begeleiding is dagelijks (24 uur) aanwezig om de jeugdigen te ondersteunen bij hun dagelijkse hulpvragen. Deze hulpvragen verschillen natuurlijk per jeugdige, maar veelal zijn ze gericht op het leren zelfstandig te wonen, en alles wat daarbij komt kijken.  Elke jeugdige krijgt een mentor die de voortgang met hem/haar bespreekt. Er is een klein team van begeleiders die de jeugdige ondersteunt bij de volgende vaardigheden: sociale vaardigheden, emotie regulatie, gezond koken, omgaan met geld, hygiëne, leefruimte schoonmaken en houden, contacten leggen en onderhouden etc. Daarnaast kan er hulp geboden worden met  bijvoorbeeld: de administratie, of kunnen we ondersteuning bieden bij school of werk. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor ieder zijn specifieke hulpvraag.

Tevens vinden wij bewegen/sporten belangrijk, dus zijn er passen voor de sportschool, en zijn er mountainbikes om samen met de groepsleiding er op uit te trekken.

Deze woning heeft één kleinschalige groep, met doorgroeimogelijkheden naar zelfstandig wonen (met bijvoorbeeld ambulante begeleiding).

Begeleiding 24/7.

Wij werken met het drie fasen systeem. De eerste fase is gericht op het acclimatiseren (wennen) in de nieuwe situatie. De tweede fase richt zich op het behalen van doelen en de laatste fase is de vertrekfase, dit richt zich op het realiseren van het vervolg traject. Gemiddeld duurt dit traject twee jaar.

Dus wil jij leren om op jezelf te wonen en lukt dit niet je alleen, dan kan Station Noord voor jou de goede plek om je tocht naar zelfstandigheid te beginnen.

Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op om een gesprek aan te vragen.